Шведската компания, специализирана в търговско и индустриално хладилно оборудване, както и

...
Шведската компания, специализирана в търговско и индустриално хладилно оборудване, както и
Коментари Харесай

Шведска компания с оборот за милиарди придобива бизнеса на официалния вносител на климатици Mitsubishi у нас

Шведската компания, профилирана в търговско и индустриално хладилно съоръжение, както и отопление, вентилация и климатизация Beijer Ref e подписала съглашение за придобиване на 70% от акциите на българската компания Condex, с алтернатива за придобиване на останалите акции. Condex е водещ дистрибутор на климатични системи в България със седалище в София и има годишен оборот от почти 350 милиона шведски крони (58.9 млн. лева) с добра рентабилност.

Основана през 1993 година, Condex е официален вносител за България на климатици MITSUBISHI HEAVY INDUSTRIES, Япония, прецизна климатична техника STULZ, Германия. През последните години компанията има доста добър рентабилен растеж на продажбите. В компанията, която е фамилна благосъстоятелност, работят 41 души.
 Снимка 622050
Източник:

Beijer Ref е международна група със 143 дъщерни сдружения в Европа, Северна Америка, Африка, Азия и Океания. Годишните продажби са почти 22.6 милиарда шведски крони (3.8 милиарда лева) в 44 страни.
 Водещ състезател на международния пазар на климатици придобива 55% от Тошиба Кериър Корпорайшън
Кой ще създава климатиците Toshiba?

Очаква се Комисия за защита на конкуренцията да извърши оценка на концентрацията

През април 2023 година страните са подписали обвързващо съглашение. Плановете са поглъщането да се реализира през лятото на 2023 година Очаква се придобиването да има нищожно позитивно влияние върху резултатите и позицията на Групата.

Кристофър Норби, основен изпълнителен шеф Beijer Ref, разяснява:

" Имаме удоволствието да приветстваме Condex в фамилията на Beijer Ref, когато навлезем на българския пазар. Те имат страховит опит и чакаме с неспокойствие да продължим сполучливото пътешестване на Condex дружно с Beijer Ref. "
 Гърция раздава €100 милиона за нови хладилници и климатици
Гърция раздава €100 милиона за нови хладилници и климатици

Подмяната на уредите с по-нови ще пести пари и електрическа енергия, като в това време ще понижи и нездравословните излъчвания

Във връзка с идната договорка в Комисията за защита на конкуренцията е формирана,с която Комисията се уведомява за желанието на двете компании да осъществят централизация чрез придобиване на надзор по смисъла на Глава V от Закон за защита на конкуренцията. Очаква се решението на регулатора.
 Снимка 622051
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР